Regele Mihai în timpul examenelor de Bacalaureat la matematică, proba orală (27 iunie 1940). Examene scrise a dat la română, matematică și franceză. Nota finală a Regelui a fost 9,50.

Comisia de la Bacalaureat era formata din 6 profesori, 3 din liceul respectiv si 3 din alte localitati. Presedintele comisiei putea fi un profesor universitar sau un profesor secund cu 20 de ani in invatamant. Tatal său, Regele Carol a fost prezent la toate probele de examen !

În 1940, tot în luna iunie, Marele Voievod Mihai și colegii săi din renumita clasă palatină au susținut, în fața comisiei de examinare, probele examenului de bacalaureat. Revenind în prezent, le urăm succes candidaților pentru a trece cu bine de examenul maturității!”, au transmis reprezentanții Arhivelor Naționale.

O primă imagine a fost realizată în 27 iunie 1940 și-l surprinde pe Marele Voievod Mihai, în timpul examenului de bacalaureat la matematică, proba orală (fotografia principală).

Au mai fost publicate alte patru fotografii, inclusiv cu colegii Regelui Mihai, precum și cu Regele Carol al II-lea, cel care le-a prezentat notele după examenul susținut la palat.

Apropo, la 19 ani, Regele vorbea engleză, franceză, germană, italiană! Și câtă eleganță!

p.s. in arhiva printre foile gălbejite ale carnetului se pot descifra cu uşurinţă temele date de profesori, şi semnătura regelui Carol al II lea, că a luat la cunoştinţă ce are de făcut fiul său pentru a doua zi.

photo ANR, SANIC, Colecția Documente fotografice, F I 948-3

sursa : Psiholog Mihai Copăceanu Ph.D.

Lasă un răspuns