“Salonul lui Ionică, celebrul coafor al Curţii Regale, atrage de multă vreme, ca un magnet ascuns în coasta grădinii Ateneului Român, tot ceea ce are Capitala mai select: doamne, domnişoare, domni şi Don Juani.

O ciudată împestriţare de oameni de cea mai pură şi mai parfumată esenţă, în căutarea unei ore şi a unui loc în acest laborator fermecat care ascunde atâtea taine şi săvârşeşte atâtea minuni!

Cine ar putea crede că Ionică şi salonul pe care-l conduce cu atâta măiestrie joacă în viaţa elegantelor noastre un rol hotărâtor? Cine ar putea bănui că în jurul unui foarfece ca oricare altul, a câtorva scule şi a câtorva aparate, cucoanele noastre îşi împletesc toate visările în nebiruita dorinţă de a li se reda cât mai complet ceea ce au pierdut sau ceea ce a uitat natura să le dăruiască?

Ionică Oprișan a fost preşedintele “Uniunii Coafurilor de Doamne din România”, organizație profesională înființată în 1937, a făcut studii practice la școala celebrului Antoine, cel mai cunoscut proprietar de salon de coafură de la Paris și s-a ocupat de istoria breslei în România: “Peruchierul Machauer şi-a făcut, cel dintâi, apariţia pe meleagurile noastre. Era prin 1864. Angajat de către Teatrul Naţional, s-a specializat în capete bărbăteşti, deschizând primul magazin de coafură. Peste cinci ani, soseşte, după un drum făcut pe jos, de la Viena, coaforul Paul. Îi urmează Eugene Olivier, Carol Beer, Louis.

mai mult la :

Ionică, cel mai căutat coafor din Bucureștiul interbelic

 

Lasă un răspuns